ceturtdiena, 2014. gada 30. janvāris

Mana dēla progress virtuvē

Ja atceraties, rakstot par to, kā mani bērni cepa Piparkūkas, atzīmēju, ka Aksels (4 gadi) bija visčaklākais. Līdz pēdējai kripatiņai izrullēja mīklu un uztaisīja pēdējus piparkūku vīriņus, laikā, kad māsa, jēlu mīklu pieēdušās jau skatījās TV.
Pagājušonedēļ, mans dēls bija nedaudz apslimis. Klepus un puņķi - klasiskabērnudārznieka komplekts. Pāris dienas pavadīju ar viņu mājās. Dienā, kad Aksels jūtās jau pavisam labi, viņš pats palūdza, vai nevar uzcept ko garšīgu!?!
Es tikai nedaudz palīdzēju viņam, proti, noliku vajadzīgus produktus, traukus, rīkus un diktēju ko un kā darīt. Pārsteidzoši!!! Viņš tik tiešām uzcepa kūku! Visvienkāršāko biskvīta mini kūku!

mans šefpavārs!

bērniem patīk maisīt un putot

lejam mīklu uz pannas

biskvīts, pirms ielikšanas krāsnī

ļoti svarīgi ir kārtīgi izlaizīt visus mīklas pārpalikumus


Kūkas tapšana soli pa solim:
1. Darbošanās ar 6ām olām. Atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumiem klāt 6 ēd.k. cukura un sakuļ stingrās putās. Dzeltenumiem 2 ēd.k. vaniļas cukura un arī nedaudz sakuļ. Savieno abas masas kopā un turpat iecilā 6 ēd.k. miltu. Viegli apmaisa.
2. Uz cepešpannas izklāj cepampapīru. Pārkaisa ar nedaudz miltiem. Izlej biskvīta mīklu, lai smuks gluds veidojums. Liek uz 175 grādiem, iepriekš uzsildītajā cepeškrāsnī, uz 15 min.
3. Kad gatavs, vēl 10 min. patur izslēgtajā krāsnī, lai nesaplok. Izņem ārā un ar lielo nazi sadala uz 4iem vienādiem kvadrātiem.
4. Katru kvardātu bagātīgi sasmērē ar putukrējumu un upeņu (vai aveņu) ievārījumu. Un liek viens otram virsū. Ar to pašu masu apsmērē arī kūkas fasādi. Pašu kūkas virsmu mēs dekorējām ar saldētām avenēm.
5. Kūkai jāļauj ievilkties, lai mīksta un mutē kūstoša!

te var redzēt cik tā kūka liela/maza ir sanākusi!


P.S. Paldies Dabasmammai par ļoti negaidītu un mūsu ģimenei noderīgu dāvanu - bērnu priekšautiem!!!



1 komentārs: