ceturtdiena, 2014. gada 3. aprīlis

Divas Karotes

5.mēnesis: Martā Jasmīna kategoriski atteicās no knupīša. Pamazām-pamazām bērnam attīstas apzinātas roku-pirkstu kustības, veidojas interese par dažādu priekšmetu satvēršanu.
Martā arī uzsākām ēst biezenīti. Kā jau parasti, uzsākot zīdaiņa piebarošanu, arī šoreiz, devu priekšroku Ķirbim. Daudz ķirbīša tika izsmērēts un izspļauts, kāmēr mazā iemācījās mutītes vaļā vēršanu un biezeņa norīšanu :-)
Kā nākošo grūto posmu, es pazīstu bērna mācīšanos ēst patstāvīgi. Šaj sakarā man ir zināms viens labs knifs! Tieši tad, kad zīdaini sāku piebarot ar karotīti, ēšanas laikā viņam iedodu otru tādu pašu karotīti rokā. Pirmos mēnešus bēbis tikai pēta, spēlējas ar to, taču pavisam drīz saprot priekšmeta nozīmi un mēģina ''ēst pats''. Bērns ne tikai ātrāk iemācās ēst pats, bet dara to daudz tīrāk :-))) 
Iespējams, ka tā tā jau ir sen visiem zināma lieta...neatceros, vai to man kāds savulaik bija ieteicis, vai pati nejauši to izgudroju, taču maniem bērniem ''Divu karošu metode'' ir vienmēr labi strādājusi!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru